Noutati in Google Analytics

Incepand cu luna Decembrie, sistemul gratuit de analiza a traficului Google Analytics a inregistrat o serie de imbunatatiri care vin sa completeze integrarea cu Google Webmaster Tools.

Site Speed Reports

Rapoartele de “viteza a site-ului” afiseaza viteza medie de incarcare a paginilor din cadrul unui site. Cu ajutorul acestei unelte se pot identifica cu usurinta acele pagini care inregistreaza timpi mari de incarcare, frustrand astfel utilizatorii.

site speed google analytics

Informatiile sunt afisate cu o intarziere de 2 zile (intotdeauna ultimile 2 zile din grafic nu sunt populate cu cifre).

Integrare Webmaster Tools

Domeniile verificate din contul de webmaster tools pot fi acum conectate la corespondentii lor din analytics.
Principalele informatii care devin vizibile odata cu interconectarea sub sectiunea “Search Engine Optimization” sunt “queries” (acele keyworduri care au declansat afisarea site-ului in rezultatele organice), pozitia medie de afisare precum si rata de click (CTR).

O alta zona interesanta din cadrul aceleiasi sectiuni este “Landing pages”. Practic, acest detaliu este corespondentul “queries” pentru URL-uri. Sunt afisate acele URL-uri care au primit cele mai multe afisari in rezultatele organice, precum si cele mai multe clickuri.

analytics webmaster tools

Localizare

Google Analytics este acum disponibil in alte 9 limbi, printre care si limba romana.

Aceasta setare poate fi accesata folosind sectiunea “settings” din Google Analytics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>