AdWords – Targetarea pe orase

De cateva zile a devenit disponibila (si in Romania) posibilitatea de a targeta reclamele Google AdWords si pe orase.

Cum ne ajuta targetarea pe orase ?

Daca aveti un serviciu care are o componenta geografica (se adreseaza deci doar utilizatorilor din, sa zicem, Constanta) puteti crea campanii adwords care vor aparea doar in Constanta. Un exemplu bun in acest sens este un serviciu de livrare de pizza.

Inainte de a face posibila targetarea pe orase, era necesar sa folositi un exact match de genul [livrare pizza constanta]. De acum inainte, folosind targetarea pe oras din cadrul setarilor de campanie puteti folosi cuvinte cheie in broad match fara a mai fi nevoie sa apelati la cuvinte cheie cu un volum mai scazut pentru a va afisa reclama.

Odata cu aparitia acestei posibilitati, puteti de asemenea sa excludeti anumite orase din campania pe care o rulati. Spre exemplu, vreti sa rulati o campanie nationala pentru un magazin online insa stiti ca in anumite orase magazinul nu poate livra (sa zicem in Focsani si in Vaslui). Puteti astfel sa exludeti una sau mai multe locatii (orase) din campanie. Acele orase nu vor vedea anunturile platite pe care le rulati decat in cazuri izolate.

Accesarea setarilor legate de targetarea pe orase se face din meniul “Campaign Settings” -> “Locations and Languages”  -> “Locations”. Odata targetat un oras, sistemul Google AdWords estimeaza si un reach care in cazul Bucurestiului este de 764.000.

Atentie! Reach-ul este calculat pe baza cookie-urilor unice din sistemul Google (numarul de browsere care au accesat serviciile Google) si nu pe baza unor cifre demografice recensate fizic, numarul real al celor ce vor putea vedea reclamele putand varia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>