Cum sa sperii o firma ce ofera SEO

Indiferent daca esti nou in SEO (optimizarea pentru motoarele de cautare) sau te joci de ceva timp cu detaliile din spatele acestei metodologii, vine un moment cand este indicat din toate punctele de vedere sa lasi SEO-ul pe mainile unor profesionisti. Inainte de a semna contractul orice detinator de afacere mica sau mijlocie isi petrece ceva timp cu research-ul despre posibilii parteneri si probabil ceva mai mult timp discutand cu acesti potentiali colaboratori.

Insa in timp ce tu ceri oferte de la diversi furnizori de servicii SEO, si ei isi fac temele in ceea ce te priveste. O firma serioasa care se ocupa de optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) nu va accepta sa lucreze cu orice client indiferent de conditii. Iata cateva moduri in care te poti asigura ca o firma ce ofera SEO nu va lucra cu tine:

Vrei sa fi pe primul loc

Daca primul lucru care il spui unei firme care ofera SEO este ca iti doresti sa fi numarul 1 in rezultatele organice de pe Google, este mai mult decat clar ca nu stii foarte bine cu ce se mananca aceasta disciplina. In plus vei fi perceput ca agresiv si greu de multumit. Nici o firma care ofera SEO (serioasa si in toate mintile) nu iti va garanta pozitia 1 in rezultatele organice. Pur si simplu nu este posibil sa garantezi asa ceva. Cu multa munca se va putea ajunge acolo (intr-un sfarsit) insa unele site-uri nu vor ajunge niciodata numarul 1. SEO-ul inseamna mai mult decat pozitii bune in cautari. Inseamna (printre altele) cresterea numarului de vizitatori si a ratei de conversie.

Nu intelegi procesul

Cel mai bun client pentru o firma care ofera SEO este acela ce intelege procesul per total si vede ca este o strategie de lunga durata. Rezultatele nu vor aparea peste noapte. Pentru unii clienti faptul ca lucrurile nu se misca repede si foarte repede va deveni un motiv de frustrare. Daca nu esti pregatit pentru un efort de lunga durata, vei fi observat destul de rapid.

Esti un antreprenor in serie

Nu cere oferte si strategii pentru 10 site-uri diferite, care au concepte diferite si modele de business diferite. Daca nu iti poti aduna gandurile si nu ti le poti focusa pe ce este important in acest moment, este un semn clar ca nu esti o persoana cu care ai vrea sa lucrezi

Vrei sa apelezi la tehnici “black hat”

Este posibil sa nu intelegi exact ce inseamna tehnici “black hat” dar il intrebi pe viitorul tau partener de SEO ceva in genul “As vrea sa cumpar niste linkuri, cum fac asta?” cu siguranta nu esti un client bun pentru o firma care se ocupa de SEO folosind tehnici white-hat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>