Facebook Ads Exchange

In stresul de a demonstra ca reclamele pe platforma lor de socializare chiar sunt eficiente si pot fi vandute pentru a face profit Facebook lanseaza un nou program numit Ads Exchange care le permite advertiserilor 3rd party sa foloseasca cookie-urile din browserele utilizatorilor pentru a retargeta reclama.

Practic, daca ai fost pe un site care facea reclama la vacante in Grecia si nu ai cumparat, esti “pasibil” de a fi targetat de catre agentia de travel pe Facebook.

Integrarea platformei de advertising Facebook cu cele third party are si ceva dezavantaje. Prin Facebook Exchange advertiserii nu vor putea sa foloseasca (deocamdata) optiunile de targetare demografica pe care le ofera platforma celorlalti utilizatori ai sai. Bookingul de reclama se va face in modelul Google AdWords, in timp real bazat pe bid-uri iar ad-urile vor fi vandute la CPM.

Cei de la Bloomberg explica mai bine “fenomenul”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>