Facebook lanseaza Sponsored Results

Cea mai mare platforma de socializare din lume, Facebook, isi diversifica oferta de publicitate prin sponsored results.

Ce sunt facebook sponsored results ?

Sponsored results functioneaza atunci cand un utilizator Facebook efectueaza o cautare folosind motorul de cautare intern al site-ului si se bazeaza pe predictia motorului de cautare pentru a afisa rezultate inainte ca respectivul utilizator sa termine de completat casuta de cautare (in stilul predictiei folosite de Google in cautari).

Rezultatele “sponsorizate” vor fi afisate in aproape in aceelasi fel in care sunt afisate rezultatele organice find diferentiate de acestea printr-un marcaj discret ce va contine cuvantul “sponsorizat”. Din primele informatii, rezultatele sponsorizate vor fi vandute folosind modelul CPC (cost per click) si pot fi targetate catre utilizatorii care cauta fie o pagina, o aplicatie sau o locatie, fara a fi necesar acordul detinatorului paginii, aplicatiei sau locatiei pentru a rula.

Rezultatele sponsorizate nu se vor baza in targetare pe cuvinte cheie (asa cum se intampla la Google AdWords), advertiserii putand targeta doar entitati specifice din cadrul platformei Facebook, similar felului in care se desfasoara acum targetarea pentru sponsored stories. De asemenea rezultatele platite nu vor fi disponibile in momentul in care utilizatorul alege sa vada toate rezultatele cautarii lui ci doar atunci cand utilizatorul isi incepe cautarea (prin functia de predictie a rezultatelor).

Noul format de advertising nu va fi disponibil pentru a directiona trafic catre proprietati aflate in afara platformei de socializare, in schimb pot fi targetate pagini, aplicatii si chiar posturi specifice din cadrul unei pagini. Cei ce vor beneficia cel mai mult in urma noului serviciu sunt marketerii ce incearca sa obtina tractiune pentru a promova jocuri, aplicatii sau diverse produse disponibile pentru cumpararea online.

Facebook efectueaza inca teste asupra felului in care se comporta sponsored results prin urmare este posibil ca advertiserii din anumite tari sa nu poata accesa aceasta functie inca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>