Google Analytics – Aplicatie de Mobil

Pe 29 Iunie Google a publicat in magazinul Play dedicat sistemului de operare Android aplicatia Google Analytics. Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata prin Google Play de orice posesor de telefon cu sistem de operare Android.

Prin intermediul aplicatiei va puteti conecta la contul personal de Google Analytics si puteti viziona toate site-urile din acel cont si  toti metricii pe care ii puteti analiza si prin interfata desktop.

Initiativa Google de a lansa o aplicatie pentru smartphone-uri este laudabila mai ales ca variantele deja existente in Google Play erau fie insuficiente la nivel de detalii si functionalitate fie nu erau gratuite.

Aplicatia a fost descarcata deja de aproximativ 50.000 de ori iar rating-ul mediu este de 4 (din 5).

Nu putem decat sa speram ca aplicatia va primi update-uri si va deveni mai matura in timp.

google analytics smartphone

google analytics smartphone

 

google analytics mobile
Totodata Google a anuntat imbunatatirea sistemului de analiza a traficului mobil capturat prin Analytics (varianta desktop) cu precadere partea de analiza a utilizarii de aplicatii mobile.

Practic, dezvoltatorii de aplicatii mobile vor putea intelege mai bine ce fel folosesc utilizatorii aplicatiile, de cate ori au folosit aplicatia, pe ce tip de dispozitiv mobil dar si ce sursa de trafic din interiorul aplicatiei converteste utilizatori in clienti platitori.

Partea de analiza a aplicatiilor va fi deschisa in primul stadiu doar dezvoltatorilor printr-un program de inregistrare in beta.

 

 

One thought on “Google Analytics – Aplicatie de Mobil

  1. Pingback: Google Analytics Smartphone App | Mindfields

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>