Problema cu retargetarea

The idea is to display an ad to a customer who has already visited a company web site. Most likely a company has spent marketing dollars to get a customer to their site in the first place, so the term re-targeting is derived from the concept of marketing to them again, however in a different manner.

Ideea de retargetare este relativ noua in Romania dar deloc noua in afara ei. Practic, daca un utilizator a dat click pe o reclama undeva (banner, adwords, etc) si s-a aratat oarecum interesat de serviciul / produsul pe care il oferi dar nu a cumparat, retargetingul se ocupa sa ii retransmita mesajul, pe o alta cale de preferinta.

Am observat retargetarea facuta de cei de la RCA-Ieftin.ro (pe care ii stimez foarte mult pentru ca au o strategie de vanzari foarte buna) pe nimeni altcineva decat pe mine. Am intrat pe site-ul lor unde am incercat sa obtin o cotatie pentru (bineinteles) o polita RCA. Cum in cadrul procesului de comanda mi s-au cerut niste date pe care nu le aveam la indemana am abandonat comanda. Si iata ce s-a intamplat:

S-au folosit de reteaua de display Google unde m-au retargetat cam pe oriunde am mers in urmatoarele zile. Aceasta este doar una dintre cele 10-20 de reclame pe care le-am vazut de la ei. Ceea ce nu stiau este ca tot ei m-au sunat si mi-au vandut polita la telefon facand practic retargetarea … degeaba. Oricum, in comparatie cu multi alti advertiseri au o strategie in acest sens. Motiv pentru care ii felicit (lasand la o parte copy-ul reclamei care este cel putin discutabil)!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>