UAPR lanseaza inca o Media School

Nevoia oamenilor de media competenti este mai stringenta ca oricand. Trecand peste perioada (aberanta de altfel) 2005-2008 cand orice junior din marcom trecut de 3 luni zburda periodic dintr-o agentie in alta si de la un client la altul pe salarii din ce in ce mai mari, oamenii de media calificati sunt mai necesari ca oricand.

Mai bine un senior serios si care stie ce face decat 3 juniori ametiti isi zic parca jucatorii din industria media.

Iar initiativele nu au intarziat sa apara (foarte mult). Media School, un proiect al ARMA (Asociatia Romana pentru Masurarea a Audientelor), BRAT (Biroul Roman de Audit al Tirajelor), UAPR (Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania), IAA (International Advertising Association) si ARA (Asociatia pentru Radio-Audiente ), venea in intampinarea unei nevoi.

Cu doua nivele (incepatori si avansati) scoala-proiect si-a propus de trei ani incoace sa certifice acei oameni care au minimele sau bunele cunostiinte despre piata si despre cum se fac procedeaza in mod profesionist in aceasta industrie.

UAPR nu s-a oprit insa aici si lanseaza astazi European Advertising Certificate in parteneriat cu Asociatia Europeana a Agentiilor de Comunicare (EACA).

Din comunicat:

“Imbinand studiul online cu discutiile virtuale in grup cu colegi din alte tari europene, programul se adreseaza in special noilor angajati sau angajatilor cu experienta de  cel mult 2 ani in industria de publicitate. Studiul este derulat gratuit si include 6 module, pe parcursul a 25-30 de ore de studiu, acoperind toate aspectele procesului de comunicare de brand. Certificarea este conditionata de plata unei taxe de 220 euro si o sesiune de examinare offline de 3 ore.

Pentru ca este un studiu online, programul de certificare nu este legat de un numar minim sau maxim de participanti”, a declarat pentru adplayers Eleonore Af Schaumburg-Lippe, director executiv al UAPR. „Este vorba despre un studiu adresat tuturor asociatiilor de publicitate membre EACA, in cadrul caruia vor se vor inscrie  inclusiv cursantii din Romania”.

Una peste alta nu este nimic rau in existenta certificarilor pe piata de media din Romania. Totusi, intrebarile se ridica la nivelul competentei acestor scoli de a oferi un avantaj absolventilor de a obtine job-uri (mai bine platite) si competente superioare in beneficiul clientilor dar si al agentiilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>